Talentgesprekken

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die vanuit hun sterktes aan de slag gaan productiever zijn, meer intrinsiek gemotiveerd zijn, meer bevlogenheid en betrokkenheid tonen op het werk, minder kans hebben om in een burn-out terecht te komen… En dit zijn maar een paar van de vele bewezen voordelen.

Om vanuit je sterktes te kunnen werken, moet je in de eerste plaats te weten komen wat jouw sterktes zijn. Die sterktes ontdekken en mensen daarmee aan de slag laten gaan, dat is onze sterkte!

Tijdens talentgesprekken gaan wij op zoek naar momenten waarin mensen de tijd vergeten, die dingen doen die hun veel voldoening geven en waar ze erg goed in zijn. We voeren dit gesprek met in ons achterhoofd een referentiekader van 40 talenten die beschreven worden in de ‘Ik kies voor mijn talent – toolbox’.

Tijdens ons gesprek zoomen we helemaal in op de talenten van onze gesprekspartner en hoe die voor hem of haar werken. Elke persoon heeft immers zijn eigen combinatie van talenten die telkens op een unieke manier op elkaar inspelen.

Het mooie is dat je tijdens zo’n gesprek de blik van mensen helemaal ziet veranderen. Ze gaan stralen: omdat iemand hen ziet, erkent en waardeert in hun talenten. Daar blijft het echter niet bij. Mensen inzicht geven in hun eigen talenten maakt dat ze bewuster hun sterktes gaan inzetten, op het werk en elders. Talentgesprekken vormen daardoor een essentiële bouwsteen in het evolueren naar een organisatie waar werknemers bijdragen vanuit hun eigen kracht en talent.

 • Wat: Een individueel talentgesprek van anderhalf uur. We stellen herin scherp op situaties waarin u gebruik maakt van uw sterke punten en we benoemen welk talent u daarbij inzet. We diepen uw talenten verder uit waardoor u inzicht krijgt in wat ze voor u betekenen, hoe ze samenwerken en hoe u ze nog krachtiger kunt inzetten.
 • Prijskaartje:
  • 1 of 2 talentgesprekken per dag: €500 excl. BTW per gesprek
  • 3 of 4 talentgesprekken per dag: €400 excl. BTW per gesprek
  • 10 talentgesprekken of meer: tarief op maat
  • Talentgesprek voor leidinggevenden en directieleden: €750 excl. BTW per gesprek (deze gesprekken worden door Luk Dewulf gedaan)
  • Inbegrepen: gesprek, reiskosten, verslag in de vorm van een mind-map, één set talentenkaartjes uit de ‘Ik kies voor mijn Talent – toolbox’

Geïnteresseerd in dit aanbod en wil je graag talentgesprekken organiseren. Neem met ons contact op via de website of via talentpraktijk@kessels-smit.com.