Talent in de Jeugdhulpverlening – Workshop

De Talentpraktijk presenteert met de nodige trots:

De eerste negen jaar van wat genoegzaam ‘mijn carrière’ heet, werkte ik in de hulpverlening. In een vrij zware context, met jongeren die in problematische of erg negatieve situaties vastgelopen waren. De laatste jaren ben ik steeds sterker bezig met positieve psychologie, met “Wat maakt dat het goed loopt?”. De vragen van vroeger waren eerder gericht op problematieken, en op diagnostiek. Wat veroorzaakt deze problemen? Hoe analyseren we deze situatie? Hoe gaan we om met dit moeilijke gedrag? Wat betekent deze diagnose? Heel boeiend werk, erg uitdagend ook.

Alleen, ondertussen raakte ik helemaal overtuigd van de voordelen van omdenken. Omdat ik in mijn werk vandaag zie hoe versterkend het is om te vertrekken van wat goed loopt. Hoe waarderend het is als je iemands talenten (h)erkent. En meer dan dat, (ik schreef het hier al meermaals) ik zie hoe juist dat waarderende positieve perspectief, het probleemoplossend vermogen van mensen vergroot. Hoe juist het zien van wat werkt en waar kracht ligt, ook een nieuw elan geeft bij moeilijke situaties. Het opent zoveel mogelijkheden. Het geeft energie. Het verbindt. Het toont hoe je meer kan krijgen van wat (wel) goed loopt.

Vandaar: bovenstaande uitnodiging. Omdat ik mijn twee passies -de jeugdhulpverlening en het waarderende talentgerichte kijken- wil verbinden. Want ik geloof dat we in die sector een talentenbril goed kunnen gebruiken. Dat we de waarderende benadering van kinderen en jongeren misschien zelfs broodnodig hebben.

En gelukkig gelooft Birgit Poppe dat ook, en wil zij mij met al haar ervaring en expertise die dag vervoegen.

Ben je geïnteresseerd in de workshop op 13/06? Inschrijven kan door te mailen naar mij: mverstraete@kessels-smit.com, of via het contactformulier op deze site.

(De uitnodiging bovenaan is een mini-magazine, gemaakt op www.picozine.com. Helaas is deze niet zichtbaar op mobiele apparaten zonder flash-player. Geïnteresseerden kunnen een pdf-versie vragen)

Related Posts

No related posts found.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>